گریس‌ها این روزها از جمله موادی محسوب می‌شوند که در صنایع مختلف از آن‌ها استفاده می‌شود. در صنایعی نظیر تولید دستمال کاغذی تا ماشین‌آلات راه‌سازی این ماده کاربرد دارد. بنابراین اگر شما به‌دنبال خرید این ماده کاربردی هستید در ابتدا نیاز دارید تا ببینید کدام گریس برای کار شما مناسب و تفاوت گریس معمولی با گریس نسوز چیست. اینگونه می‌توانید با آگاه کامل‌تری در صدد تهیه این ماده برآیید و انتخاب به‌جا و مناسبی داشته باشید. برای یک انتخاب درست کافی است تا پایان با دنیای روغن همراه باشید. 

بیشتر بخوانید : طبقه بندی روغن‌های هیدرولیک

گریس چیست؟

قبل از بررسی تفاوت گریس معمولی با گریس نسوز در ابتدا نیاز است کمی با ماده گریس بیشتر آشنا شویم. همه ما نام گریس را بارها شنیده‌ایم و می‌دانیم که گریس یک ماده لغزنده و چسبناک است که وظیفه آن کاهش اصطکاک و سایش بین سطوح قطعات متحرک است.

در واقع گریس یک ماده جامد و یا نیمه جامدی است که متشکل از یک ماده روان کننده و یک ماده سفت می‌باشد. موارد مصرف این ماده همان‌طور که عنوان شد بسیار زیاد است و می‌توان گفت این ماده روغنی چرب از مصارف خانگی تا جهت روانکاری ماشین‌آلات صنعتی مورد استفاده می‌باشد.

تفاوت گریس معمولی با گریس نسوز چیست؟

گریس یک ماده چرب روغنی است که از روغن مشتق شده از نفت و یا روغن مصنوعی آن را تهیه می‌نمایند. گریس معمولی ماده‌ای است که از یک صابون امولسیون شده از طریق روغن معمولی یا گیاهی به‌دست می‌آید و یک چیز مشترک در تمامی گریس‌های معمولی این است که همه آن‌ها ویسکوزیته اولیه بالایی دارند.

تفاوت گریس معمولی با گریس نسوز در این است که گریس نسوز یک مدل گریس حرارتی شمرده می‌شود که در حرارت بالا کارایی داشته و مهم‎‌ترین تفاوت آن با گریس معمولی از نظر میزان پایداری حرارتی روانکار می‌باشد. اما تفاوت گریس معمولی و گریس نسوز در مواردی نظیر روغن پایه، غلیظ کننده و مواد افزودنی نیز می‌باشد. مثلا مواد افزودنی که به گریس‌ها اضافه می‌شوند، باید بتوانند در برابر سایش، خوردگی، زنگ زدن، دمای بالا یا پایین، اکسیداسیون و… مقاوم باشند. بنابراین مواد افزودنی به‌کار رفته در گریس‌ها یکی از تفاوت‌های گریس معمولی و گریس نسوز است.

بیشتر بخوانید : گریس نسوز چیست و چه کاربردی دارد؟

همچنین برخی دیگر از تفاوت گریس معمولی با گریس نسوز عبارتند از:

  • ضریب اشتعال
  • خواص محیطی
  • هزینه گریس
  • مقاومت در برابر آب

همه این موارد در گریس نسوز یافت می‌شود؛ اما گریس معمولی دارای خواص ذکر شده نیست و به‌دلیل پایداری حرارتی پایین در موارد معمولی‌تر از آن استفاده می‌شود.

بیشتر بخوانید : تفاوت نقطه اشتعال با نقطه احتراق

نتیجه گیری

برای انتخاب گریس مناسب برای کار خود باید با کارکرد گریس معمولی و گریس نسوز و همچنین تفاوت گریس معمولی با گریس نسوز نیز آشنا باشید. باید به این موضوع آگاه باشید که قرار است از گریس در چه دمایی استفاده نمایید و کار کردن با این ماده روغنی به‌صورت پیوسته قرار است انجام پذیرد یا به‌طور متناوب به آن نیاز دارید.

گریس معمولی توانایی کار در دماهای بالا را نداشته و این مهم‌ترین تفاوت گریس معمولی و گریس نسوز است که در این مطلب به آن اشاره شد. بنابراین برای تهیه این ماده باید همه عوامل مانند اینکه در حین کارکرد چقدر رطوبت با گریس در ارتباط است و غیره را بررسی نمایید.